top of page

Udruženje „Alia Mundi” objavilo zbirku poezije kineskog pesnika Džejmsa Tijena Jua (James Tian Yu)

Updated: Feb 26, 2022




U izdanju Udruženja „Alia Mundi” za promociju kulturne raznoolikosti objavljena je elektronska zbirka poezije pod naslovom „Zvezdana noć svicima prekrivena” / Starry Night Covered by the Fireflies / 萤火虫覆盖的星夜, iz pera mladog kineskog autora Džejmsa Tijena Jua (James Tian Yu). Radi se o izboru iz poezije ovog talentovanog kineskog pesnika, književnog prevodioca i urednika.


Ono što ovu knjigu čini izuzetnom jeste činjenica da je objavljena na tri jezika: srpskom, engleskom i kineskom. To je ujedno i prva knjiga ove vrste prevedena na kineski jezik i objavljena u Srbiji, čime je Udruženje pokazalo da neumorno radi na širenju ideje kulturne raznolikosti.



*Džejms Tijen Ju (James Tian Yu / 田宇 je rođen 1994. u gradu Taiʼan, provincija Šandong, Kina. Nagrađivani je pesnik, urednik i književni prevodilac sa kineskog na engleski jezik. Urednik kolumne za kineski portal CCTV, predsednik međunarodnog izdanja u časopisu Chinese Literature Magazine, predsednik međunarodnog izdanja časopisa Poetry Magazine, glavni urednik Međunarodnog izdanja časopisa Taoshan Magazine i glavni urednik međunarodnog izdanja časopisa Dajia Magazine. Njegovi pesnički radovi objavljeni su u raznim kineskim i međunarodnim časopisima, književnim blogovima i veb-portalima, i predstavljeni su u mnogim pesničkim antologijama. Počasni je član srpskog udruženja „Alia Mundi” za promociju kulturne raznolikosti i jedini kineski pesnik koji je dao intervju za neki kulturni časopis u Srbiji (magazin „Alia Mundi”).



Knjiga se može čitati na OVOM linku:

bottom of page