top of page

Pesnički konkurs „Volite reči” povodom Svetskog dana Dilana Tomasa 2022



I ove godine biće proslavljen dan čuvenog velškog pesnika Dilana Tomasa. Tema ovogodišnjeg konkursa pod naslovom

„Volite reči” (Love the Words) za pesme posvećene ili inspirisane likom i delom Dilena Tomasa jeste VODA.


„Love the Words” je godišnja proslava magije i moći reči i deo je Međunarodnog dana Dilana Tomasa koji se održava 14. maja svake godine.


Organizatori ove pesničke manifestacije podstiču autore bilo kog uzrasta, iz celog sveta, da pošalju pesmu do 40 stihova na temu „voda”.


Kako ime „Dilan” znači „sin mora”, a pesnik je rođen u primorskom gradu Svonsiju, a kasnije je živeo na ušću u Laugharneu, potrebno je poslati pesme koje slave mora, reke, jezera i bare , iako su pesme o vodi u svim oblicima, od vodopada do česme, od kade do vode za piće, takođe dobrodošle.


Pesničke radove će ocenjivati kreativni direktor manifestacije Dylan Day, Hana Elis, Dilanova unuka, i bivša koordinatorka manifestacije Dylan Day i pesnikinja, Mab Džons.


Konkurs se otvara u ponedeljak, 7. marta, a zatvara u subotu, 7. maja u ponoć.


Autori mogu da pošalju onoliko pesama koliko žele. Potrebno je da svoju pesmu pošalju kao tekst u okviru imejla (a ne u prilog odnosno attachment) i da u subjekt imejla stave „Love the Words”. Takođe, autori treba da napišu svoje ime, zemlju iz koje dolaze i svoje godine (biće objavljen samo uzrast pobednika koji imaju 21 godinu ili manje). Pesme treba poslati na imejl adresu: infinitibooksuk@gmail.com


Pobednici će biti objavljeni u antologiji koja će biti objavljena kao e-knjiga i koja će 14. maja biti postavljena na veb-stranici https://www.discoverdylanthomas.com/

na Svetski dan Dilana Tomasa.


Autorska prava na pesme ostaju svojina autora, iako svojim učešćem daju dozvolu da se njihove pesme dele na društvenim medijima, u e-knjizi i u medijima koji će promovisati Svetski dan Dilana Tomasa.


Kao i prethodnih godina, organizatori podstiču autore da svoje kreativno pisanje podele na Tviteru, bilo kao sliku cele svoje pesme ili kao odlomak iz nje. Prilikom objave na Tviteru treba koristiti heštagove #LovetheWords i #DylanDay.

262 views0 comments
bottom of page