top of page

Objavljena zbirka poezije „Nepokolebljiva” mlade pesnikinje Mile Mihajlović

Druga zbirka pesama pod naslovom „Nepokolebljiva” mlade pesnikinje Mile Mihajlović objavljena je u izdanju Književne omladine Srbije. Knjiga će premijerno biti predstavljena na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu, na štandu Književne omladine Srbije, Hala 1 – parter


Poezija je esencija stvaranja lepote reči, snage duha i san. Za poeziju treba pažljiv i poseban čitalac koji će razumeti dubinu njenog htenja. Onaj koji će razumeti njene poruke.


Ljubavna poezija Mile Mihajlović je lepota njene duše pretočena u stihove koji kao ogledalo pokazuju ono najdragocenije u njoj. Stih joj je skovan od tananih niti jednostavnih i lepih reči zabeleženih u pravom vremenu, i iskrenih, kao stvaralac koji voli život, poeziju i ljude.



Mila je ta koja u svojim pesmama sneva, sluti, nada se i zamišlja, jer, logično, za mnoga životna iskustva, svojim mladim godinama, još uvek je uskraćena. Ali mladalačka ushićenost pred svetom, njena pronicljivost, njen polet kad govori o radostima, i njena empatičnost kad piše o tugama, iznedrili su lepu poeziju u knjizi sa i više nego očiglednom porukom - „Nepokolebljiva”.


Posebna dragocenost, bolje reći, božiji dar ove mlađane pesnikinje je sposobnost da sagleda najbolje osobine drugih i pronađe tu lepotu. Optimistično gledanje na život i beg u najnežnije stihove. Stihove inspirisane istinom.


Njeno pero predstavlja vulkansku snagu istinske poezije o ljubavi, prvenstveno o značaju ljubavi kao pokretačkoj sili, i o životu.


Gotovo u svakoj pesmi može se pronaći neka lepa poruka ili stih, pa rado preporučujemo ovu knjigu za čitanje, čuvajući u sebi uspomene i negujući nadu u bolje sutra, gde će svako moći da pronađe nešto što je proživeo ili priželjkuje.


Bila bih ti zahvalna

kada bi se vratio.

Ali,

ja za ničiju ljubav ne molim,

niti ću.

Rađe ću biti ponosna do veka,

no ljubljena do jutra.




Mila Mihajlović, rođena je 2005. u Subotici.

Autorka, aktivistkinja, amaterska glumica i učenica srednje škole. Piše od svoje 7. godine, kada je i počela da objavljuje svoje školske sastave i poeme u lokalnim novinama. Svoju prvu knjigu, zbirku poezije ,,Večni Trag” objavila je sa 14. godina. Knjiga je nagrađena “Pegazom” za najbolju zbirku poezije 2021. godine.


Neke od nagrada koje je osvojila za svoja dostignuća u različitim oblastima delovanja su: “Prvo Perje” (književnost, Kulturno-prosvetna zajednica - Gračanica, 2019.); “Pegaz” (književnost, Književna Omladina Srbije, 2021.); Nagrada za omladinski aktivizam u oblasti izgradnje poverenja (Kosovo Trustbuilding Platform, 2023.); “Harmony Hero Award / Nagrada za Heroja Harmonije” u oblasti izgradnje mira kroz umetnost i kreativnost (RYCO / Regionalna Kancelarija za Saradnju Mladih); itd.


Pored toga, Mila je i najmlađi trener za transformaciju i analizu konflikta u Evropi.

Trenutno priprema svoju treću knjigu i radi na novim projektima u okviru civilnog društva. Živi i radi na Kosovu.


bottom of page