top of page

Poznati dobitnici nagrade „Zheng Nian Cup” iz Kine

Updated: Jul 15, 2023

Proglašeni pobednici Nacionalnog takmičenja za književnost, kaligrafiju, slikarstvo i fotografiju i objavljena imena međunarodnih pisaca dobitnika nagrade „Zheng Nian Cup” iz Kine.


Organizatori međunarodnog književnog konkursa „Zheng Nian Cup” iz Kine objavili su imena nagrađenih pisaca iz oblasti nekoliko književnih kategorija: poezije kratke priče, eseja, romana. Za književnu nagradu „Zheng Nian Cup” konkurisali su književnici iz celog sveta. Žiri je doneo odluku da nagradi književnike prvom, drugom i trećom nagradom, kao i nagradama za specijalni doprinos.


Ovaj književni događaj su zajednički organizovali: Izložbena sala kineskih umetnika, Pekinški institut za kinesku kulturu Dženg Nian (Zheng Nisam) i Džengsin (Zhengxin), Centar za odvajanje CGTV produkcije i emitovanja Centralne stanice, snimateljski tim CCTV Guangdai „Shangqihui”, „Science Herald”, „Moderno obrazovanje“, „Uređivačko odeljenje današnje kulture i obrazovanja”, „Vesti o nauci i tehnologiji iz Šansija”, „Vesti o nauci i tehnologiji LiMei“, „Današnje uredništvo za kulturu i obrazovanje”, „Mreža fotografa 315 reportera”, „Mreža za kulturu i obrazovanje Kine”, i „Mreža modernog slikarstva i kaligrafije”.


Od srpskih autora nagrađena je Ana Stjelja specijalnom nagradom za doprinos, zatim Snežana Šolkotović, Melita Ratković, Dušan Stojković, Snežana Marko-Musinov, Viktor Radun, Barbara Novaković, Ljubiša Vojinović, Tanja Ajtić, Amina Hrnčić, trećom nagradom u kategoriji poezija, zatim Oliver Janković, Mirjana Lukić, Milan Neđić, Dragiša Eraković u kategoriji kratka priča, kao i Verica Tadić u kategoriji književni esej.


Spisak svih nagrađenih autora po književnim kategorijama može se videti OVDE

Recent Posts

See All
bottom of page