top of page

Konkurs za najbolju haiku pesmu



Gradska biblioteka „Juraj Šižgorić” Šibenik raspisuje konkurs za najbolju neobjavljena haiku pesma, u četiri kategorije: I: 1. - 4. razred osnovne škole, II: 5. - 8. razred osnovne škole, III: 1. - 4. gimnazija, IV: Odrasli (odrasli).


Uslovi konkursa:


Jedan autor može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs.


Tema pesme je kulturno nasleđe, materijalno ili nematerijalno.


Forma pesme može biti tradicionalna ili moderna.


Budući da je konkurs anoniman, pesmu, u Word dokumentu, treba poslati označenu šifrom, e-mailom na adresu asimic@knjiznica-sibenik.hr. Kao predmet bi trebalo navedite „Haiku konkurs” i kategoriju za koju se prijavljujete. U istoj poruci treba poslati i dokument sa razrešenjem šifre, odnosno sa ličnim podacima (ime i prezime, adresa i broj telefona, a za studente ime mentora, ako ga imaju, razred koji pohađaju, naziv škole i grad u kome žive).


Radovi dostavljeni pod pseudonimom neće se razmatrati.


Rok za slanje pesme je 10. oktobar 2023. godine.


Podaci o članu/članovima žirija biće objavljeni po završetku konkursa.


Najbolje pjesme biće predstavljene u Mjesecu hrvatske knjige 2023.


Napomena:


Biblioteka ne snosi odgovornost za bilo kakve sporove u vezi sa vlasništvom, tj. autorska prava nad prijavljenim pesmama. Ako neko od učesnika Konkursa pošalje pesmu na koja nema autorsko pravo ili na drugi način zloupotrebljava tuđa prava, Biblioteka za to neće snositi nikakvu odgovornost. Autorska i srodna prava pripadaju učesnicima.


Biblioteka stiče pravo korišćenja pesama prijavljenih na Konkurs bez plaćanja naknade

autorima.


Biblioteka se obavezuje da prilikom korišćenja pesama navede ime i prezime svojih autora i mentora. Biblioteka ima pravo da pesme pristigle na Konkurs objavi na svojoj internet stranici ili u posebnoj knjizi (zbirci pesama).

115 views0 comments
bottom of page