top of page

„Pesnički Planetariat” poziva pesnike i umetnike da šalju radove za publikaciju br. 9

Updated: Aug 23, 2023



Pesnički Planetariat Poetry Planetariat je zvanična publikacija Svetskog pesničkog pokreta (WPM) posvećena promovisanju humanitarnih vrednosti, mira, pravde i brige za planetu Zemlju kroz poeziju i umetnost. Poetry Planetariat poziva kreativce i ljude od pera oi kista da dostave svoje pesme, kritike poezije, recenzije pesničkih knjiga i umetnička dela za 9. broj Pesničkog planetarijata. Prijave treba da stignu pre 30. decembra 2023. Sve prijave slati imejlom na: poetryplanetariat@gmail.com


Poetry Planetariat je odgovorio na pitanja u vezi sa podnošenjem radova:


Na kom jeziku možete poslati radove?


Originalne i neobjavljene pesme ili kritike na bilo kom svetskom jeziku su dobrodošle. Ali treba da ih prati prevod na engleski. Objavićemo i originalnu i prevedenu verziju ako bude izabrana za objavljivanje. Obavezno je navesti imena prevodilaca za prevod koji dostavite.


Koliko pesama možete poslati?


Obično objavljujemo jednu pesmu po jednog pesnika da bismo ugostili što više pesnika.


Da li treba da pošaljete biografiju pesnika?


Da, pošaljite nam svoju biografiju u najviše 60 reči (po mogućnosti na vašem originalnom jeziku i prevodu na engleski). Zahteva se vaš email, kontakt telefon / WhatsApp broj. Koristićemo ih samo za komunikaciju sa vama.


Da li treba da pošaljete sliku pesnika- saradnika?


Da, pošaljite nam svoje fotografije koje ćemo koristiti u časopisu. Vaše fotografije treba poslati kao zasebne jpeg ili png datoteke.


Možete li da pošaljete svoje umetničko delo za časopis?


Ako ste umetnik, pozdravljamo vaše umetničke radove/slike za objavljivanje u časopisu. Od vas se takođe traži da navedete naslov vaše slike / umetničkog dela i navedete kratke detalje o tome. Vaše slike treba poslati kao zasebne jpeg ili png datoteke. Uverite se da kvalitet vaše foto datoteke ima visoku rezoluciju.


Ko ima autorska prava na objavljene materijale?


Pesnici i prevodioci imaju autorska prava na svoje pesme i prevode. WPM poseduje autorska prava u kolektivnom obliku kao časopis. Nakon objavljivanja u ovom časopisu, pojedinačni autori mogu ponovo da objavljuju svoja dela na drugom mestu uz zasluge Poetry Planteriat.


Da li treba da platite za publikaciju?


Mi smo grupa pesnika koja radi na volonterskoj osnovi organizovana u formi WPM-a. Ne naplaćujemo nikakvu naknadu za objavljivanje. Ne možemo ni da platimo doprinose.


Kada će biti objavljena publikacija?


Biće objavljena online u februaru 2024. i moći će da joj se pristupiti preko zvaničnog sajta Svetskog pokreta poezije (WPM) https://worldpoetrymovement.org/


Šta napisati u naslovu imejla?


Napišite sledeće detalje u naslovu: [Vaše ime_zemlja_žanr doprinosa]

Primer: Kristin Ros_Gvatemala_Poezija ili Prikaz knjige ili umetničko delo


Možete li da unesete svoje podneske u tekst imejla?


Ne. Svoje pesme, kritike ili recenzije knjiga treba da šaljete kao poseban Word dokument. Treba da se kuca u frontu Times New Romanu, veličine slova 12, u jednom proredu. Navedite svoju biografiju na istoj stranici koja sadrži vaš glavni tekst. Nemojte koristiti drugu datoteku za svoju biografiju.



Recent Posts

See All
bottom of page