top of page

Drugi konkurs za zbornik priča književne fantastike „Iza uma”


Književni portal „Očaravanje” i časopis „Sapphoart” raspisuju književni konkurs za drugi zbornik priča naučne fantastike „Iza uma”.



Uredništvo zbornika poziva sve autore da se prijave na konkurs:


Zadovoljni smo kvaliteom priča pristiglih na naš lanjski natječaj. Moramo ovdje odmah naglasiti da naši zbornici nemaju za svrhu uspoređivati se sa sličnim publikacijama koje se redovito objavljuju u okvirima SF-fandoma – kako hrvatskog, tako i regionalnog. Naš cilj je popularizirati fantastiku među čitateljima nenaviknutim na taj književni žanr. Želimo im ponuditi „spekulativnu fikciju“ kao ravnopravnu mogućnost pri izboru štiva, a ne okretati ih od onoga što su dosad čitali. Na prvi natječaj javili su nam se, pored potpunih početnika, renomirani autori, pa čak i poneki velikan žanra.
Naš ovogodišnji natječaj neće se u bitnome razlikovati od lanjskog. Ipak, ovoga puta želimo, pored uobičajenog menu-a zborničke ponude, našim čitateljima ponuditi i specijalitete à la carte: s ruba književne fantastike, kao i oblike koji su rjeđe zastupljeni u aktualnim žanrovskim publikacijama. Tu, prije svega, mislimo na fantastičnu grotesku, humoresku i satiru."
Posebno je zanimljiv književni izričaj groteske, radi mogućnosti korištenja jezičnih, značenjskih i sadržajnih arsenala apsurda i nonsensa.

Pozivaju se autori da se upuste u razne oblike ovog književnog žanra te da se njima, skladno afinitetima, koristite u svojim pričama.


Lektosirane priče (na A4 formatu, razmak između redova normal, Times New Roman, font 12) šaljite na adresu:


marijajuracic@net.hr do 1. 10. 2022.


Na vrhu dokumenta navedite svoje ime i prezime, državu u kojoj živite i e – mail adresu.


Priče ne smeju biti duže od 10 stranica i ne smeju biti objavljene u nekom zborniku.

Radovi ne honorarišu i ne vraćamo.

Za plagirane sadržaje uredništvo ne odgovara.


Uredništvo:


Marija Juračić, prof. hrvatskog jezika i književnosti

Zoran Hercigonja: mag.edu. inf.

Josip Ergović, prof. hrvatskog jezika i književnosti




bottom of page